Project 17 Viviane Rose De 3 EEE's 2009


artistiek programma

Donderdag 9 juli 2009, 20.00 uur:

Viviane Rose Presenteert: De 3 EEE's

20:00 start (19:40 deur open, tot uiterlijk 21:30)
locatie: Station Groningen Noord, Kastanjelaan 1, Groningen. Kunstruimte Zuidoost.

entree: 3 euro of meer (is zeer welkom)
sponsor: Maikel Natuurvoeding, Boterdiep 22-24, Groningen, sponsort met hapjes op de avond
met dank aan: Stichting Kunstprojecten Noorderstation voor de ruimte.

performances/video: Gehandikat, Padonnus, Janine van Veen en Viviane Rose


Gehandikat

Kleurrijke geluids & kunstperformance Ballondier: De performance "Ballondier" van Gehandikat is een ongrijpbare verbeelding van een schrijnende situatie.
Gehandikat is een jong performanceduo met een bijzondere blik op de wereld.
Ze performden tijdens de Garage van het NNT in mei van dit jaar.
Gehandikat zijn Jamila Faber en Jeroen Kluitenberg
gehandikat@gmail.com


Padonnus

Muzikale beeld & geluid performance
Geboorte maakt de dood onvermijdelijk en bewustzijn stort in draaikolk van onwetendheid. Houvast blijkt luchtkasteel keer op keer. Het is lastig om mens te zijn.
Padonnus trad o.a. op tijdens het Rode Oortjes Festival van 2009 en zijn video ‘Abduction’ was te zien tijden Avro’s Kunstuur.
www.myspace.com/padonnus


Janine van Veen

experimentele video

Onderwaterwereld:
Nog maar zeer recentelijk filmde Janine van Veen voor het eerst onder water. Het was een experiment, een ontdekking, een begin voor een verder te ontwikkelen film.
8 Days:
Elke dag maakte Janine van Veen een film van n minuut, acht dagen lang, achter elkaar, van kleine dingen die zomaar in haar opkwamen, dingen die zij die dag ging doen.
Als kunstenaar werkt Janine van Veen vaak vanuit haar gevoel, waarna het medium volgt. Naast kunst houdt zij zich bezig met toneelspelen, muziek maken en dansen, wat ook weer terug komt in haar kunst.
Janine van Veen deed in 2008 ook mee met De 3 EEE’s, toen met een pozie/dans performance.
www.myspace.com/nienn


Viviane Rose

filosofische kunstperformance

Met appels vergelijken:
Viviane Rose maakt in deze drieluik performance met eindconclusie het absurde nog absurder. Ze gaat een andere stijl van performen aan met een riem in de hand en onder andere een workshop “nee” zeggen.
Viviane Rose, beeldend activist en filosoof, was te horen op Radio 538 over haar auto-actie waar ze mannen ‘lastig viel’, richtte onlangs het reisburo BiDOV op voor bio-industrie dieren. Waar ze haar andere uitspattingen kwijt kon, staat op haar site onder Resume.
www.vivianerose.biz


WAT IS DE 3 EEE’S:
Viviane Rose Presenteert: De 3 EEE’s is een artistiek programma. De 3 EEE’s staan voor Energierijk, Expressief en Experimenteel. Het is waar beeldende kunst, dichtkunst, performance kunst, theater, dans, muziek, documentaire, enscenering, niet in aparte hokjes worden gestopt, maar het niveau en eigenheid van het werk telt, waar het mixen van stijlen en media een plek krijgt en er de mogelijkheid is om te experimenteren en te ervaren.

De 3 EEE's wil af van de 'kunst voor kunstenaars' mentaliteit. Dus voor diegenen die nog nooit kunst hebben gezien, kan dit een ogen openende avond zijn.

VOORGESCHIEDENIS:
Mijn eerste open huis was in 2004 en destijds had ik dichters uitgenodigd om te komen voordragen. In 2005 had ik een donatie-actie voor mijn eindexamen en in 2006 een expositie met een artistiek programma. De datum verplaatste in 2007 naar 9 juli mijn afstudeerdatum. Ik wilde het groter aanpakken door het buitenshuis te organiseren in het Platformtheater en gaf het de naam: Viviane Rose presenteert: De 3 EEE’s. In 2008 was het in het Simplon en had de Kunstraad Groningen en Stichting Emmaplein Foundation een subsidie toegekend .