Project 18 Viviane Rose Eigenlijk draait het door,
Maar laten we het positief houden! (2)

Drie dagen drie verschillende performances:

Kritiek & Barbies
Consequenties van XX
Zinderend Contrast


Momenteel (april 2013) zijn de video's van deze performances niet beschikbaar.


Van donderdag 13 t/m zaterdag 15 augustus 2009 voert beeldend activist en filosoof Viviane Rose elke dag een performance op.
 
De eerste keer dat het doordraaide was in februari 2009, met de performances Linten, Het Journaal en Het Internet.
Dit keer gaat het weer over het menselijke gedrag, de regels, de clichés en gewoonten. Waar in deel 1 het gesproken en geschreven woord de basis van het werk was, gaat het in deel 2 meer over sociaal gedrag, zoals we ons in de maatschappij geacht horen te bewegen met, alle botsingen van dien.
In deze performances, met theatrale elementen, is er meer dialoog, meer contrast en is het een klein beetje oorlog.

De performances beginnen alle dagen stipt om 19:45 en duren zolang het nodig is. Entrée is gratis.


Viviane Rose

Viviane Rose werkt als beeldend activist en filosoof. Haar geëngageerde concepten werkt ze uit in performances, (inter)acties en interventies.

Met haar actie van begin dit jaar: 'Drie meiden, een auto en lekkere kontjes' wilde ze benadrukken dat mannen vrouwen te vaak intimiderend benaderen. Ze wilde ‘de rollen nu eens omdraaien’. Met twee andere meiden in een auto waar harde transmuziek uit dreunde, reden ze door het centrum van Groningen. Ze maakten naar mannen zoengebaren, joelden, toeterden en zeiden dingen als: lekker kontje, lekker ding, ga je mee, hoe gaat het, mag ik je telefoonnummer en dergelijke.

Onlangs is Viviane Rose een project gestart: Reisburo BiDOV: Bio-Industrie Dieren op Vakantie. Met humor wil ze benadrukken hoe absurd het is hoe er met dieren wordt omgegaan. Op www.reisburobidov.hyves.nl kun je voor jezelf of anderen een reis boeken voor bio-industrie dieren of zoals de slogan het het beste beschrijft: 'Geef uw toekomstige vleesstukje een vakantie!'.

Viviane Rose organiseert sinds 2007 ook jaarlijks op 9 juli het artistiek programma De 3 EEE's: Energierijk, Expressief en Experimenteel. Beeldende kunst, dichtkunst, performance, theater, dans, muziek, documentaire en enscenering worden er niet in aparte hokjes gestopt. Niveau en eigenheid van het werk tellen,  het mixen van stijlen en media krijgen een plek en er is de mogelijkheid om te experimenteren en te ervaren.

Viviane Rose wordt door diverse instanties en bedrijven gesponsord en gesubsidieerd. Ze schrijft met regelmaat opinie-artikelen over kunst voor het internetmagazine Het Beeldende Kunstjournaal.

Meer info op: www.vivianerose.biz