Project 33 Alette de Groot en DaniŽlle de Wilde Buurt in Beeld


Nieuwe kunst in de wijk

Vrijdag 6 april 2012 presenteren bewoners Korrewegwijk hun kunst in wijkcentrum Het Floreshuis. Aanvang: 15:00 uur.
Sinds februari werkt een aantal mensen uit de Korrewegwijk samen met medewerkers van Stee in Stad aan het project Buurt in Beeld. Allerlei technieken uit de beeldende kunst zijn ingezet om op een andere manier naar de omgeving te kijken. Zo zijn er assemblages gemaakt van gebruiksvoorwerpen. Deze beeldjes staan tot 5 april tentoongesteld in Kunstruimte Zuidoost van het Noorderstation. Als eindproduct maken we objecten die samen een steeds veranderend beeld vormen. Flarden van zinnen dichten kleurrijke collages aaneen. Dit beeld krijgt een plaats in de receptie van Stee in Stad, Soendastraat 5, waar het vrij te bezichtigen blijft voor de hele buurt.
Op 6 april sluiten wij feestelijk af met een expositie van al het werk dat gemaakt is tijdens dit project. Iedereen is van harte welkom.
Buurt in Beeld is een initiatief van Alette de Groot en DaniŽlle de Wilde. Zij werken sinds enige jaren samen op het gebied van Community Art, zoals met “Verhalen Breien” en “Buurt in Beeld” in diverse wijken van Groningen. Een van de kenmerken is dat hun projecten verschillende generaties met elkaar verbindt. Op uitnodiging van Buro Loeks en wijkhotel Stee in Stad hebben ze nu een Buurt in Beeld op maat gemaakt voor de Korrewegwijk.
Dit project wordt gesubsidieerd door de Kunstraad (Wijk Als Werkplaats) en gemeente Groningen (Goed Idee Plus).

www.buurtinbeeld.com
www.steeinstad.nl
www.skpn.nl
www.buroloeks.nl

Initiatiefnemers:
Alette de Groot
DaniŽlle de Wilde