Project 45 Johan van der Dong Suicide Is Waiting  

Een ingetogen groet
aan de vooravond van 4 mei
van Gerhild van Rooij

 


19 april - 31 mei 2013

Een kunstproject van Johan van der Dong

Vrijdag 19 april om 15.00 uur Station Noord in Groningen

Opening door kunstenaar Peter Van der Weele uit Grijpskerk

Suicide is Waiting, is een installatie van Johan van der Dong over de gevolgen die een uitsluiting van de samenleving met zich mee kan brengen Om 15.15 uur begint een performance met als titel

‘Een lange lijst van Mensen’

Een performance over wat pesten is en betekent voor de samenleving. Tijdens deze performance wordt een symbolische lijst van mensen voorgelezen die in het afgelopen jaar een einde aan hun leven hebben gemaakt. Ter herdenking wordt aan het publiek gevraagd om een roos mee te nemen die aan het einde van de performance, op de trap naast het monument kan worden neergelegd.

Tevens wordt de mensen in Nederland gevraagd om een brief aan de klaagpaal te schrijven (pestpostbus) waarin zij hun visie, hun kijk op pesten met de samenleving willen delen. Deze brief kan gestuurd worden naar :

Pestpostbus, postbus 51, 9843 ZH, Grijpskerk

De postbus geeft mensen de gelegenheid om hun verhaal te kunnen doen zonder dat anderen meekijken. Dat is en blijft het voordeel van de ouderwetse brief.
De installatie zoals die nu is, zal te zijner tijd weer te zien zijn maar dan compleet met de toegezonden brieven

Johan van der Dong werd bekend met projecten zoals de postbus van God, de hotline van God waarmee hij de internationale pers haalde.Vorig jaar november werd hij vanwege zijn kunstwerk The P.O.Box for Allah voor een freedoms-award genomineerd


Voor meer informatie mail of bel met Johan van der Dong

Johan van der Dong
06 13063200
info@johanvanderdong.nl

Twitter @Pest-PB
Facebook Van Klagen tot Pesten en Plagen
www.pestpostbus.nl en www.johanvanderdong.nl