Project 67 Walburgis Meijers Verandering  

Noorderstationtrappenhuis ZO Groningen, www.skpn.nl
Concept: verandering
Installatie, materialen: plastics, plakband, visdraad
17 augustus tot en met 19 september 2015
Kastanjelaan 1, Groningen
Dagelijks te bekijken via de  entreeramen en op perron ZO, spoor 1, richting Roodeschool en Delfzijl. Aan het project wordt onregelmatig gewerkt.


Het voormalig trappenhuis ZO van het Noorderstation te Groningen is vanaf 17 augustus de werkplek van Walburgis Meijers, beeldend kunstenaar www.walburgis.eu

In het trappenhuis wil Walburgis met lappen plastic aan het werk gaan. Ze hoopt gebruikt schoon (transparant)plastic in te zamelen. Denkend aan de gekleurde noodponcho's, emballagematerialen zoals bubbeltjesplastics, plastic zakken  en verpakkingen van elektronica. Walburgis werkte afgelopen jaar met plastics, maar op macro-niveau. De mini-installaties worden gefotografeerd en dit leveren vaak minimalistische beelden op. Deze ge´soleerde beelden geven de werkelijke schoonheid van plastic weer.
Plastic, een olieproduct, is momenteel vaak negatief in de media, denk aan de discussie over het statiegeld, zwerfvuil, festival afval en de plasticsoep. Maar plastic is ook positief, wie heeft er niet iets van plastic in huis, denk aan: telefoon, regenpak, laarzen, keukenspullen, een douchegordijn of de verpakkingen uit de supermarkt of andere winkels. Je moet van goede huize komen wil je plastic gebruik vermijden. Walburgis houdt van het transparante, vaak dunne, kwetsbare materiaal. Het minimale materiaal is een uitdaging om mee in het groot te werken in een lastige ruimte, wat een trappenhuis is qua ruimte en licht. Een trappenhuis en een station suggereert beweging, maar ook wachten, massa en leegte. Al doende zal dit concept zijn vorm krijgen, het is een experiment en daarom interessant om te volgen omdat er geen bewust einddoel voor ogen is.


Een onregelmatig mediaverslag zal via de perronramen geprojecteerd worden.
19 september, vermoedelijk een feestelijke afsluiting, let op de media Website, Twitter, Facebook