Project 82 John Oosting H.E.N.K. VI  
 

Mijn werk noem ik visual techno, omdat ik aspecten die belangrijk zijn in techno visueel toepas. Voor mij is het een analyse van technomuziek dat ik verwerk tot beeld. Het abstracte van techno is hierbij het belangrijkste aspect. Er blijft hierdoor veel ruimte over voor een eigen interpretatie, zonder een bepaald idee op te dringen.

Het grafisch geometrische in mijn werk staat voor het strakke ritme van techno. De geometrie in mijn werk, wordt vermengd met invloeden uit het dagelijks leven. Dat zijn dingen die ik interessant vind in videogames, architectuur, stripboeken, graffiti, kunst, films en uiteindelijk ook het nachtleven.

Belangrijk in techno, en ook in kunst is de plaats waar je het ervaart. Sta je in een grote hal, een kleine club, in een galerie of je loopt gewoon over straat, de situatie waar je je bevindt speelt een grote rol bij je beleving. Dit gegeven gebruik ik voor mijn werk, en ingewikkeld gezegd, onderzoek ik de relatie tussen muziek, beeld en architectuur. Dit onderzoek is voor mij het vertrekpunt tot het maken van tekeningen, installaties, sculpturen en wandschilderingen.


John Oosting