Project 93 Rik Hagt Tekeningententoonstelling   

 

 

 

 


 


Van harte welkom, maar niet allemaal tegelijk...


Voor zijn expositie "Tekeningententoonstelling" bij SkpN zuidoost koos Rik Hagt uit bijna duizend tekeningen die hij sinds 2007 op zijn tekenblog zette het meest 'vrije' werk. Dat zijn die tekeningen die hij direct naar waarneming of vanuit zijn fantasie maakte en die vooral over het (plezier van het) tekenen zelf gaan. Een selectie van het meer conceptuele tekenwerk - veelal naar foto - toonde hij drie jaar geleden in dezelfde ruimte onder de titel “Vandaag schrijf ik liever”.

Denk nu aan landschapstekeningen, interieurs van hotelkamers en intieme stillevens die thuis, al dan niet in quarantaine, ontstonden. Maar ook aan enkele abstracte collages. Het basismateriaal is steeds kleurpotlood. Langs de trap hangen ruim zestig tekeningen. Al het werk is te koop.


In verband met het coronavirus kent deze expositie geen vaste openingstijden. Ge´nteresseerden kunnen een mail sturen naar rikhagt@hetnet.nl en via de site Datumprikker zelf een tijdblokje reserveren voor bezichtiging (max. 2 personen). Daarnaast is de expositie ook bij wijze van installatie goed van buitenaf te bezichtigen.

SKpN (Stichting Kunstprojecten Noorderstation) is de overkoepelende naam voor twee presentatieruimten rondom in onbruik geraakte trappen naar de perrons van station Groningen Noord.


Expositieperiode 9-29 mei 2020

www.rikhagt.nl