Project 97 Aimée Terburg Murallarum   

Wandvullende muurschildering door Aimée Terburg

Sinds zondag 15 augustus 2021 is Murallarum te zien bij Station Groningen Noord. Aimée Terburg (1971) woont in Groningen en exposeert haar abstracte kunstwerken en projecten nationaal en internationaal. De inhoud draait altijd om het zo eenvoudig mogelijk samenbrengen van kijken en beweging, om zo de blik te vangen in haar werk en de kijkervaring voorop te stellen.

Haar wandvullende muurschildering (mural in het Engels) in Kunstprojecten Noorderstation is t/m 12 september te zien in de voormalige perronopgang van Station Groningen Noord. De expositieperiode is tevens werkperiode. In plaats van een opening zal er een feestelijke afsluiting zijn op vrijdag 10 september van 16.00 -20.00 uur.

Project Murallarum is gebaseerd op de ruimte: het is continu zichtbaar door de glazen pui beneden en boven door de ramen op het perron. Bij toegang loopt de bezoeker in het kunstwerk. De kleurbanen die Terburg heeft opgezet versterken het perspectief van het trappenhuis, maar veranderen tegelijkertijd de dwingende vorm van de locatie, en doorbreken schijnbaar de wand. De beweging van het trappenlopen wordt door de kleurcontrasten een meer bewuste en fysieke ervaring. Met kunstlicht en reflectieverschil in de kleuren zal zij gedurende de werkperiode de kijkervaring van Murallarum verder specificeren. Zowel voor buiten als binnen op deze bijzondere locatie.

Zichtbaar 24/7, toegang op vrijdag t/m zondag. Finissage 10 sept 16 - 20 uur.