Gerhild van Rooij Drieluik wegmarkeringen
 
112Tekens op wegdek, Drieluik
3x foto op locatie, afgedrukt op canvas, elk 80x120 cm
 ©Gerhild van Rooij voor Portiersloge

deze foto toont het bovenste van de drie delen
Gerhild van Rooij vangt in haar fotografische beelden Drieluik Wegmarkeringen (2019) tekens op asfalt. Wrijving en weer veranderen strakke lijnen en afbakeningen van een simpel wegdek. De kwetsbare huid van asfalt en verf erodeert. Er ontstaat een beeld tussen natuur en cultuur.

De drie composities zijn op locatie zorgvuldig uitgelicht. Het timbre verschilt per fotobeeld. Gerhild van Rooij mijdt de kunstmatigheid waarbij voor ‘series’ alle achtergronden of omgevingen in één kleurtoon gebracht worden. De geringe verschillen van het op verschillende locaties, of onder andere omstandigheden, één onderwerp fotograferen, fascineren haar zo dat zij foto’s nooit bewerkt. De kunstenaar schept slechts voorwaarden om het fotografische beeld en de verschillende nuances die haar voor ogen staan te realiseren.

Deze expositie sluit aan op eerdere installaties en exposities van kunstenaar en auteur Gerhild van Rooij in De Portiersloge. De focus lag in ‘Sporen’, op het verstrijken van de tijd (2017-2018), in ‘Dubbeltjes op zijn kant’ op het van oude traditionele in moderne vormgeving rollen (2016) en in ‘Portiersloge’ op zwevende autoportieren in de historische en etymologische context van de Haddingestraat (2015).


Atelier Gerhild van Rooij
Van Sminiaweg 70
9064 KE Aldtsjerk

facebook.com/Gerhild.van Rooij
LinkedIn.Gerhild van Rooij
www. gerhildvanrooij.nl

juli 2019