Gerhild van Rooij Verstilling

122
Expositie 122 in Portiersloge van de voormalige Rijksleerschool, de kleinste galerie van Groningen. Het  werk kan, coronaproof, van buitenaf bekeken worden.

De foto's in de serie Verstilling maakte Gerhild van Rooij voor een deel in haar atelier in het Friese Aldtsjerk, en voor een ander deel buiten of binnen op locatie in steden of buiten op afgelegen terreinen. De digitale fotoís zijn niet bewerkt; bij het fotograferen is wel extra licht gebruikt of is licht juist (deels) afgeschermd.

De fotoís op locatie tonen onopvallende achtergelaten sporen in de openbare ruimte of gebouwen. Die ruimtes zijn onbelangrijk, alles is teruggebracht tot uitgewogen composities zoals in eerdere tekeningen en installaties.

Wie de beelden aandachtig bekijkt, ziet reflecties in kunststof. De kunststof sporen zijn stille getuigen van onze huidige wegwerpcultuur en leefwereld.

Verstilling sluit aan op vier exposities en installaties in de Portiersloge sinds 2015 met themaís als: eroderende wegmarkeringen (2019), sporen en tijd (2017-2018), veranderende numismatische vormgeving (2016), Haddingestraat historisch en etymologisch tegenover autoportieren (2015).

Verstilling vijfluik
Fotoís, aluminium dibond, 90x60 cm, oplage 10,
Prijs op aanvraag. Contact w: gerhildvanrooij.nl
Atelier: Van Sminiaweg 70 Aldtsjerk t: 058-2561176 gerhildvanrooij@gmail.com
facebook of LinkedIn


Gerhild van Rooij exposeerde haar werk in diverse werelddelen en voerde opdrachten uit voor het Rijk. Ze werkt ook als cultuurpublicist voor magazines, kranten en gidsen en schreef enkele monografieŽn.

Juni 2020