Marius de Schaar Stad en Ommeland
 
140
Van 2 tot en met 30 januari 2022 exposeert Marius de Schaar, kunstenaar uit Vinkhuizen, een serie van vijf knipwerken in papier in de Portiersloge, Haddingestraat 26 te Groningen. De knipwerken leggen bekende en onbekendere plekken van de Stad en het directe Ommeland vast.

‘Stad en Ommeland’ is een serie beelden van de Pronkjuweel in Golden Raand. Dat goud niet altijd blinkt en juwelen ook dof kunnen worden, legt Marius vast met zijn schaar. Hij knipt de wereld uit zoals hij haar ziet. Niet heel fraai, maar ook weer niet heel zwaar. De mensheid klungelt maar wat aan en soms komt daar toch een mooi resultaat uit. De serie laat de glasblak in Vinkhuizen zien, de suikerfabriek in Hoogkerk, het Martinikerkhof, de kerk van Ten Boer en natuurlijk de Grote Markt.

Marius de Schaar is knipkunstenaar sinds 2009. Hij maakt Nieuw Hollands knipwerk. Zijn onderwerpen haalt hij graag uit zijn directe omgeving, van tandpasta tot vuilnisbak. Speciale interesse heeft Marius in de architectuur van Nederland. Hij legt graag gebouwen vast met zijn schaar, van kerk tot flat. Marius de Schaar heeft geëxposeerd in verschillende galerieën en musea, waaronder het Rijksmuseum. Zijn werk is opgenomen in diverse privé-collecties.

januari 2022